Kesätyöt ja harjoittelu Skanskalla vievät kohti työelämää

02.06.2020

Skanska Oy

Skanskalla työskentelee tänä kesänä yhteensä yli 200 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa. Heistä valtaosa työskentelee Etelä-Suomessa asunto-, toimitila- ja infratyömailla.

- Koronakevät on vaikeuttanut monen nuoren mahdollisuutta saada kesätyö. Skanskalle nuoret ovat tärkeä tulevaisuuden voimavara, ja tarjoamme kesätöitä tänäkin vuonna entiseen tapaan, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Merkittävä osa kesätyöntekijöistä on mukana korkeakouluopiskelijoille suunnatussa Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa. Skanskan harjoitteluohjelma käynnistyi vuonna 2020 jo kuudennentoista kerran, ja ohjelmassa aloitti tänä vuonna yhteensä 52 opiskelijaa. Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma tarjoaa opiskelijoille töitä oman alan tehtävissä jo opiskeluaikana ja antaa näin mahdollisuuden kerryttää tärkeää työkokemusta.

- Harjoitteluohjelmamme on pitkäjänteinen, ja sen tavoitteena on tutustuttaa sekä työtehtäviin että sitouttaa Skanskan kulttuuriin. Ilahduttavaa onkin, että erittäin monet kolmivuotisen harjoitteluohjelman läpikäyneet opiskelijat ovat valmistuttuaan halunneet jäädä meille töihin, Jankola-Väntär jatkaa.

Skanska sijoittui vuonna 2020 toiselle sijalle rakennusalan ihannetyönantajana Universumin korkeakouluopiskelijoille suunnatussa tutkimuksessa.

- On hienoa, että nuoret näkevät Skanskan houkuttelevana työnantajana. Skanska tunnetaan johtavana henkilöstön kehittäjänä, ja haluammekin tarjota jokaiselle mahdollisuuden kehittyä työssään ja kokea tekemänsä työn merkityksellisyys. Tätä selvästi arvostetaan, sanoo Jankola-Väntär.

Skanska on ollut jo usean vuoden ajan mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

- Osallistumalla Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan sitoudumme siihen, että jokaisesta Skanskaan kesätöihin tulevasta nuoresta aidosti välitetään ja että heille annetaan mahdollisuus näyttää kykynsä työskentelyn kautta. Nuoret perehdytetään työhönsä perusteellisesti ja koulutetaan toimimaan turvallisesti työmaalla, kertoo Jankola-Väntär

-Esimiehet valmistautuvat harjoittelijoiden tuloon suunnittelemalla perehdytyksen ja   nimeämällä perehdyttäjän. Arvostamme harjoittelijoiden osaamista, ja kannustamme heitä tuomaan omia oivalluksiaan rohkeasti esille. Haluamme ottaa harjoittelijat heti mukaan tasavertaisiksi työyhteisömme jäseniksi, Jankola-Väntär sanoo.

Live24magazine

11.07.2020Varo silmäniskua! Liikkeellä on uusi, nopeasti yleistyvä kiristyshaittaohjelma
09.07.2020Suomi vastaanotti ensimmäiset alaikäisten siirrot Välimeren alueelta keskiviikkoiltapäivänä
08.07.2020Koirien kiusana sinilevä, käärmeet, ötökät ja helteet - Näin ehkäiset ja hoidat lemmikkisi kesähaavereita
07.07.2020Sairaalahoitoa vaativaan koronavirustautiin (COVID-19) sairastuneilla potilailla vakavampi taudinkuva ja pidempi sairaalahoito kuin influenssapotilaalla
07.07.2020Työryhmä: Raiskauksen tunnusmerkiksi vapaaehtoisuuden puute
06.07.2020Kuopioon elokuussa avattava Suomen toiseksi suurin uimahalli tähtää viiden tähden asiakaskokemukseen
06.07.2020Laivoilla useita altistustilanteita - hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, jos oireita
06.07.2020SDP:n Matias Mäkynen: Järjestöjen kanneoikeus ehkäisisi väärinkäytöksiä ja suojaisi heikompaa työmarkkinoilla
30.06.2020Diakonissalaitos aloittaa työn radikalisoitumisen ehkäisemiseksi
30.06.2020Nettipuhelujen soittaminen on yleistynyt erittäin voimakkaasti

Siirry arkistoon »