Lennol valmistaa tuhansia suojatakkeja viikossa: "Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla avuksi haastavassa tilanteessa ja lisätä työtä Suomessa".

13.05.2020

Suojatakkeja valmistetaan kahdessa ja puolessa vuorossa. ”Olen ylpeä meidän taitavista työntekijöistä, jotka lähtivät innoissaan mukaan uudenlaiseen tuotantoon”, iloitsee Lennol Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Eteläpohjalainen sisustustekstiiliyritys Lennol Oy rakensi puolessatoista viikossa uuden tuotantolinjan, jolla valmistetaan Tella Oy:n suojavaatteita sosiaali- ja terveydenhuollolle. Tehtaalla tehdään suojavaatteita kahdessa ja puolessa vuorossa, ja tuotantolinjalla valmistuu kymmeniä tuhansia suojatakkeja kuukaudessa.

Sisustustekstiiliyritys Lennol sai maaliskuussa useita yhteydenottoja eri viranomaistahoilta ja toimialajärjestöiltä suomalaisen suojavaatetuotannon käynnistämisestä. Lopulta suojavaatteiden tuotantolinja pystytettiin puolessatoista viikossa. Tiivis yhteistyö, osaava ja joustava henkilöstö sekä varastossa olevat raaka-aineet auttoivat nopeassa aloituksessa.

- Oma tuotanto oli meillä jo harkinnassa ja halu auttaa oli kova. Luin lehdestä, että kurikkalainen Tella käynnistää suojavaatteiden valmistuksen, ja tarjosin apuamme Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnrothille. Asiat etenivät nopeasti ja pääsimme käynnistämään suojavaatteiden valmistuksen jo seuraavalla viikolla, kertoo Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Lennolin oma tilauskanta romahti heti, kun poikkeustila astui maaliskuussa voimaan. Lomautuksia oli edessä, mutta nyt ne ovat peruuntuneet.

- Oma väki kutsuttiin töihin takaisin nopeasti. Olemme nyt rekrytoineet kymmenen uutta työntekijää ja lisääkin tarvitaan. Tällä projektilla työllistämme myös useita lähialueen alihankkijoita, ja leikkaamme suojavaatteita viidelle muullekin yritykselle. On hienoa huomata, että Suomesta löytyy yhä näin paljon tämän alan osaamista, vaikka valmistusta on siirtynyt muualle, Pystykoski-Sopanen sanoo.

Tellan tuote sopii Lennolin tuotantoon hyvin. Suojavaatteissa käytettävät materiaalit ja raaka-aineiden hankintakanavat ovat Lennolille tuttuja, ja sopivaa materiaalia olikin hyllyssä 10 000 metriä tuotannon alkaessa. Yrityksen tuotantotekniikka soveltuu hyvin suojavaatteiden tekemiseen, ja leikkuu- ja ompelukapasiteetti riittää suurtenkin määrien valmistamiseen. Tuotantokapasiteettia kasvatetaan kuitenkin edelleen.

- Olemme todella ylpeitä, että saamme olla mukana huoltovarmuusketjussa suojaamassa etulinjaa, ja samalla mahdollistamme Tellan ja muun verkoston kanssa uusien työpaikkojen syntymisen Etelä-Pohjanmaalle tässä haastavassa tilanteessa, Pystykoski-Sopanen iloitsee.

Yrityksen oma huonekalupehmuste- ja sisustustekstiilituotteiden valmistus jatkuu suojavaatetuotannon ohella normaalisti.

Live24magazine

02.06.2020Prätkällä töihin - päivän kummeina radiologi Sakari Kainulainen ja sairaanhoitaja Juha-Pekka Miettinen: " Päivän paineet ja kiireet tippuvat moottoripyöräillessä tienvarsille "
01.06.2020Venäjän tullin lahjoittama labradorinnoutaja valmistui tullikoiraksi
01.06.2020Tukes ohjeistaa: Näin ostat kansanmaskin
30.05.2020Rovaniemi: Suurtulvan huippu lähellä - "Töitä paiskitaan yötäpäivää"
28.05.2020Kirjauutuus: Onko meidät huijattu yksiavioisuuteen?
27.05.2020Avoin kirje Marja Kihlströmin tueksi koskien Osmo Kontulan käytöstä
27.05.2020Uudet mallinnukset vahvistavat: Sairaiden eristäminen ja etätyön suosiminen ovat avainasemassa koronan torjunnassa
27.05.2020Suomen huumeprofiili on poikkeuksellinen pohjoismaisessa huumeiden yliannostuskuolemien vertailussa
25.05.2020Mikkelin seutu kutsuu vapaa-ajan asukkaitaan - täällä on tilaa hengittää
25.05.2020Väre vihersi Niiralan Kulman sähkön

Siirry arkistoon »