Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt koteihin

03.04.2020

Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt jakeluun. Kirje jaetaan jokaiseen kotiin Suomessa niin, että se on perillä viimeistään 9. huhtikuuta 2020. Kirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.

- Joka kotiin saapuva kirje on yksi niistä keinoista, joilla voidaan jakaa luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja sen leviämisen ehkäisemisestä. Se tavoittaa myös niitä Suomessa asuvia, jotka eivät hae itse tietoa verkosta tai seuraa uutislähetyksiä, viestintäjohtaja Riikka Nurmi sanoo.

- Vaikka koronaviruksesta puhutaan paljon, luotettavalle tiedolle on tarvetta. Kirjeessä neuvotaan, kuinka tartunnalta voi suojautua ja miten on toimittava, jos sairastuu. Lisäksi annetaan ohjeita yli 70-vuotiaille, joille koronavirustautiin sairastuminen voi olla muita suurempi riski.

Kansalaiskirje sisältää saatekirjeen sekä kolme koronavirukseen liittyvää ohjetta:

- Suojaa itseäsi ja läheisiäsi tartunnalta

- Jos sairastut tai hoidat sairastunutta läheistä kotona

- Toimintaohjeita yli 70-vuotiaille

Kaikki kirjeessä oleva materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi. Saamelaisalueille jaettavassa kirjeessä ohjeet ovat myös saamenkielillä.

Lisäksi kansalaiskirje on THL:n verkkosivuilla (thl.fi/koronainfo) suomen ja ruotsin lisäksi 16 eri kielellä sekä videoina suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Hallitus päätti 12. maaliskuuta lähettää tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin osana koronaviruksen leviämisen hillitsemistä. Kirjeen on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Live24magazine

02.06.2020Prätkällä töihin - päivän kummeina radiologi Sakari Kainulainen ja sairaanhoitaja Juha-Pekka Miettinen: " Päivän paineet ja kiireet tippuvat moottoripyöräillessä tienvarsille "
01.06.2020Venäjän tullin lahjoittama labradorinnoutaja valmistui tullikoiraksi
01.06.2020Tukes ohjeistaa: Näin ostat kansanmaskin
30.05.2020Rovaniemi: Suurtulvan huippu lähellä - "Töitä paiskitaan yötäpäivää"
28.05.2020Kirjauutuus: Onko meidät huijattu yksiavioisuuteen?
27.05.2020Avoin kirje Marja Kihlströmin tueksi koskien Osmo Kontulan käytöstä
27.05.2020Uudet mallinnukset vahvistavat: Sairaiden eristäminen ja etätyön suosiminen ovat avainasemassa koronan torjunnassa
27.05.2020Suomen huumeprofiili on poikkeuksellinen pohjoismaisessa huumeiden yliannostuskuolemien vertailussa
25.05.2020Mikkelin seutu kutsuu vapaa-ajan asukkaitaan - täällä on tilaa hengittää
25.05.2020Väre vihersi Niiralan Kulman sähkön

Siirry arkistoon »