Ypäjän kunnanjohtajaksi valitusta Tatu Ujulasta tuli Suomen nuorin kunnanjohtaja

06.02.2020

Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin Tatu Ujula. Tällä valinnalla Ujulasta tulee Suomen nuorin kunnanjohtaja. Ujula on syntynyt vuonna 1993.

- Nuoresta iästään huolimatta Ujulalla on monipuolinen kokemus ja osaaminen, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen uuden kunnanjohtajan valintakriteereistä. 

- Ujula vakuutti meidät niin koulutuksellaan, kokemuksellaan, osaamisellaan kuin asenteellaan, tiivistää Saastamoinen valintaa. 

- Ujulan valinta uudeksi kunnanjohtajaksi oli valtuuston yksimielinen päätös, Saastamoinen jatkaa. Kunnanjohtajan tehtävää haki 12 ehdokasta. 

Kunnanjohtajan pesti ei ole Ujulalle mikään uusi idea. Hän kertoo olleensa jo viimeiset kymmenen vuotta kiinnostunut kunnanjohtajan tehtävistä ja myös kouluttautunut tämän tavoitteen pohjalta. 

Ypäjän kunnanjohtajaksi valittu Tatu Ujula siirtyy uuteen tehtävään Kustavin sosiaalijohtajan työstään. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on vahva kokemus kuntien sosiaalitoimen tehtävissä. Ujula on toiminut myös toimittajana Turun Sanomissa. 

Hevospitäjänä tunnettua Ypäjää pidetään idyllisenä ja onnellisten ihmisten kuntana.

- Omat ajatukseni kuntaelämän uudistamisesta, sekä kunnassa jo aiemmin pohditut teemat sopivat hyvin yhteen ja uskon, että kuntien toiminnoissa on paljon sujuvoittamista, kertoo Ujula toimintaa uudistavasta asenteestaan. 

- Uskon, että kun kaikki ihmiset, kuntalaiset sekä muut sidosryhmät lähtevät yhdessä mukaan pohtimaan asioita uusista näkökulmista, saadaan aikaan niin tehostuksia, kuin uusia ja innovatiivisia palvelumuotoja, toteaa Ujula

Ujula kokee pienemmässä kunnassa asumisen ja työskentelyn olevan antoisaa, onhan hän itsekin pienemmän pitäjän poika. Pienillä ja ketterillä kunnilla on myös mahdollisuus toimia edelläkävijänä kuntatoiminnan uudistuksissa. 

- Suosittelen lämpimästi maalla asumista. Kiireinen maailma syö ihmistä, kun taas maaseudulla tai pienemmillä paikkakunnalla tahti voi olla rauhallisempi. Tutkimuksetkin osoittavat, että onnellisuus edistää myös onnistumisia työelämässä, Ujula tiivistää filosofiaansa. Selvästi mielenkiinto asumiseen pienemmillä paikkakunnilla on lisääntynyt ja digitaalisuus ja etätyömahdollisuudet mahdollistavat paljon.

Luottamuksen osoitus Ypäjän kunnanjohtajaksi lämmitti Ujulaa.

- Odotan innolla muuttoa ja työtä Ypäjällä, sekä tulevaa yhteistyötä työntekijöiden, kuntalaisten ja muiden sidosryhmien kanssa, Ujula kommentoi valintaansa kunnanjohtajaksi.  

Ujula kokee olevansa myös helposti lähestyttävä johtaja ja toivoo kuntalaisilta avointa vuorovaikutusta.  

Live24magazine

30.06.2020Diakonissalaitos aloittaa työn radikalisoitumisen ehkäisemiseksi
30.06.2020Nettipuhelujen soittaminen on yleistynyt erittäin voimakkaasti
29.06.2020Tutkimus: Suojamaskien käyttöpakko ei lisännyt liikkumista
28.06.2020Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avoin kirje piispa Sani Ibrahim Azarille
28.06.2020HUS: Koronaviruksen oireita - hakeudu testiin, vaikka on kesä!
25.06.2020Jonne Välilä myy suomalaisyritysten tuotteita Amazonin verkkokaupassa - tärkeintä on hylätä sopimattomat tuotteet valikoimasta etukäteen
24.06.2020Pääomasijoituksilla elinvoimaa Itä-Suomen kasvuyrityksille
22.06.2020Tulli paljasti marihuanalähetyksiä yli kolmen miljoonan euron arvosta
22.06.2020Remu kohtaa veljensä surman tunnustaneen Late Johanssonin radiossa: "Koko länsimainen kulttuuri on saatanan vallassa"
20.06.2020Euroopan parlamentti tuomitsee rasismin, vihan ja väkivallan niiden kaikissa muodoissa ja vaatii toimia

Siirry arkistoon »