Ypäjän kunnanjohtajaksi valitusta Tatu Ujulasta tuli Suomen nuorin kunnanjohtaja

06.02.2020

Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin Tatu Ujula. Tällä valinnalla Ujulasta tulee Suomen nuorin kunnanjohtaja. Ujula on syntynyt vuonna 1993.

- Nuoresta iästään huolimatta Ujulalla on monipuolinen kokemus ja osaaminen, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen uuden kunnanjohtajan valintakriteereistä. 

- Ujula vakuutti meidät niin koulutuksellaan, kokemuksellaan, osaamisellaan kuin asenteellaan, tiivistää Saastamoinen valintaa. 

- Ujulan valinta uudeksi kunnanjohtajaksi oli valtuuston yksimielinen päätös, Saastamoinen jatkaa. Kunnanjohtajan tehtävää haki 12 ehdokasta. 

Kunnanjohtajan pesti ei ole Ujulalle mikään uusi idea. Hän kertoo olleensa jo viimeiset kymmenen vuotta kiinnostunut kunnanjohtajan tehtävistä ja myös kouluttautunut tämän tavoitteen pohjalta. 

Ypäjän kunnanjohtajaksi valittu Tatu Ujula siirtyy uuteen tehtävään Kustavin sosiaalijohtajan työstään. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on vahva kokemus kuntien sosiaalitoimen tehtävissä. Ujula on toiminut myös toimittajana Turun Sanomissa. 

Hevospitäjänä tunnettua Ypäjää pidetään idyllisenä ja onnellisten ihmisten kuntana.

- Omat ajatukseni kuntaelämän uudistamisesta, sekä kunnassa jo aiemmin pohditut teemat sopivat hyvin yhteen ja uskon, että kuntien toiminnoissa on paljon sujuvoittamista, kertoo Ujula toimintaa uudistavasta asenteestaan. 

- Uskon, että kun kaikki ihmiset, kuntalaiset sekä muut sidosryhmät lähtevät yhdessä mukaan pohtimaan asioita uusista näkökulmista, saadaan aikaan niin tehostuksia, kuin uusia ja innovatiivisia palvelumuotoja, toteaa Ujula

Ujula kokee pienemmässä kunnassa asumisen ja työskentelyn olevan antoisaa, onhan hän itsekin pienemmän pitäjän poika. Pienillä ja ketterillä kunnilla on myös mahdollisuus toimia edelläkävijänä kuntatoiminnan uudistuksissa. 

- Suosittelen lämpimästi maalla asumista. Kiireinen maailma syö ihmistä, kun taas maaseudulla tai pienemmillä paikkakunnalla tahti voi olla rauhallisempi. Tutkimuksetkin osoittavat, että onnellisuus edistää myös onnistumisia työelämässä, Ujula tiivistää filosofiaansa. Selvästi mielenkiinto asumiseen pienemmillä paikkakunnilla on lisääntynyt ja digitaalisuus ja etätyömahdollisuudet mahdollistavat paljon.

Luottamuksen osoitus Ypäjän kunnanjohtajaksi lämmitti Ujulaa.

- Odotan innolla muuttoa ja työtä Ypäjällä, sekä tulevaa yhteistyötä työntekijöiden, kuntalaisten ja muiden sidosryhmien kanssa, Ujula kommentoi valintaansa kunnanjohtajaksi.  

Ujula kokee olevansa myös helposti lähestyttävä johtaja ja toivoo kuntalaisilta avointa vuorovaikutusta.  

Live24magazine

17.02.2020Usein kouluriidan taustalla ovat heikot vuorovaikutustaidot
15.02.2020Ei vihapuheelle - Lapinjärvellä juhlitaan rakkauden puolesta
15.02.2020Selvitys: Pörssiyritykset paremmassa kunnossa kuin kertaakaan --"Valmiita kohtaamaan koronavirus"
15.02.2020Humanitaarinen katastrofi Syyrian Idlibissä - tuhansia lapsia leireillä ankarissa talviolosuhteissa
15.02.2020Koronavirus hakkereiden täkynä - Lisätietoja epidemiasta tarjoava roskaposti levittää haittaohjelmaa
13.02.2020Suomen Pankin nimissä huijausviestejä - älä avaa linkkiä
12.02.2020Tuulilasin puhdistaminen on helppo liikenneturvallisuusteko
12.02.2020Kuljetusalalle 3-vuotinen sopimusratkaisu
12.02.2020Lähes 1000 helsinkiläiskoululaista opetteli nettimaailman empatiataitoja
11.02.2020Psykologiliitto: Nuorten mielenterveyspalveluja ei paranneta vain menetelmillä - tarvitaan tekijöitä

Siirry arkistoon »