Energiateollisuus: Viranomaisten puututtava epäasialliseen sähkönmyyntiin

31.01.2020

sopimus2.jpg

Asiakas ei aina ole ymmärtänyt tehneensä sähkösopimusta myyntipuhelun aikana. Kuva: kuvituskuva.

Ilmenneet väärinkäytökset sähkönmyynnissä ovat harvalukuisia, mutta vaarana on, että ne horjuttavat asiakkaiden luottamusta alaan. 

Kuluttajaviranomaiset ovat saaneet valituksia tapauksista, joissa sähkösopimuksia on markkinoitu epäasiallisilla tavoilla. Asiakas ei aina ole ymmärtänyt tehneensä sähkösopimusta myyntipuhelun aikana. Aggressiivinen ja asiakkaita harhaanjohtava sähkönmyynti on yksiselitteisesti alan pelisääntöjen vastaista.

Asiakkaat ovat kertoneet virheistä ja puutteista sopimuksissa, laskutuksessa ja asiakaspalvelussa. Ongelmia on esimerkiksi ollut ylisuurien ennakkolaskutusten kanssa. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hintaa on myös saatettu äkillisesti sopimuksen tekemisen jälkeen korottaa.

- Nämä tapaukset ovat äärimmäisen valitettavia. Viranomaisen olisi nyt puututtava kiireesti väärinkäytöksiin. Kilpailu- ja kuluttajavirastolla on nykyisillä toimivaltuuksilla mahdollisuus puuttua tilanteeseen neuvottelemalla, ja jos se ei auta, viemällä näitä tapauksia markkinaoikeuteen, sanoo Energiateollisuus ry:n johtaja Pekka Salomaa.

Asiakkaalle on tärkeää voida valita erilaisista sopimuksista ja palveluista. Markkinan pitää toimia ja on hyvä asia, että toimijoita on runsaasti. Kilpailu takaa myös asiakkaalle korkean laadun.

- On valitettavaa, että sinänsä harvalukuisissa tapauksissa ilmenevät epäasialliset myyntitavat ja väärinkäytökset vaikuttavat koko sähkömyyntialan maineeseen negatiivisesti ja murentavat asiakkaiden luottamusta. Olisi hyvin toivottavaa, että viranomaiset puuttuisivat havaittuihin ongelmatilanteisiin mahdollisimman nopeasti. Asiakkaan pitää voida luottaa palveluntarjoajien markkinointiin ja tuotteisiin, Salomaa jatkaa.

Energiateollisuus ry on koonnut asiakkaille ohjeistuksia sähkön puhelinmyyntiin, jotka koskevat myyjän ja asiakkaan välistä sopimusta.

Ohjeistuksiin pääsee tutustumaan täältä:

https://energia.fi/energiasta/asiakkaat/sahkoasiakkuus/sahkon_puhelinmyynti

Live24magazine

 

24.02.2020Kokoomusopiskelijat: Nollatoleranssi fasismille
20.02.2020Teetkö sinäkin näin? Moni suomalainen vaarantaa turvallisuutensa kotona huomaamattaan
18.02.2020Chat-pohjaisesta psykoterapiasta koko kansan psykologi
17.02.2020Usein kouluriidan taustalla ovat heikot vuorovaikutustaidot
15.02.2020Ei vihapuheelle - Lapinjärvellä juhlitaan rakkauden puolesta
15.02.2020Selvitys: Pörssiyritykset paremmassa kunnossa kuin kertaakaan --"Valmiita kohtaamaan koronavirus"
15.02.2020Humanitaarinen katastrofi Syyrian Idlibissä - tuhansia lapsia leireillä ankarissa talviolosuhteissa
15.02.2020Koronavirus hakkereiden täkynä - Lisätietoja epidemiasta tarjoava roskaposti levittää haittaohjelmaa
13.02.2020Suomen Pankin nimissä huijausviestejä - älä avaa linkkiä
12.02.2020Tuulilasin puhdistaminen on helppo liikenneturvallisuusteko

Siirry arkistoon »