STT:n moderointi laajenee - Yle uudeksi asiakkaaksi, moderointiperiaatteet julkisiksi

20.01.2020

Kuva: STT

Suomen Tietotoimisto on alkanut moderoida Yle Uutisten kommenttiosioita.

- On iloinen asia, että uutismedian suuret toimijat luottavat meihin tässäkin asiassa. Palvelun keskittäminen on järkevää, sillä myös osaaminen kasvaa, kun moderaattorit tekevät töitä saman katon alla. Suomessa luonteva tuottaja tällaiselle keskitetylle palvelulle on STT, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

STT:n moderoinnin ensimmäinen asiakas oli Ilta-Sanomat viime vuoden marraskuussa. Helsingin Sanomien artikkelikommenttien moderointi siirtyi STT:n hoidettavaksi tammikuun puolivälissä.

STT:n tavoitteena on edistää asiakkaidensa ja näiden yleisöjen välistä vuorovaikutusta, joka vie keskustelua eteenpäin ja luo arvoa myös keskustelua seuraaville lukijoille.

- STT on Ylelle tärkeä strateginen kumppani. Uusi sopimus on myös osoitus kotimaisen median yhteistyöstä ja uusista mahdollisuuksista. Journalistinen media voi yhdessä toimia paremman suomalaisen keskustelukulttuurin laadun ja faktojen puolesta, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

STT:llä keskusteluja valvovat toimihenkilöt, joilla on aiempaa kokemusta moderoinnista. Työtä ei tehdä STT:n uutistoimituksessa, eikä se muuta Ylessä aiemmin noudatettua moderointilinjaa.

Kaikki STT:n moderointiasiakkaat määrittelevät ohjeet ja linjan, joiden mukaan STT:n moderoijat työskentelevät.  

Asiakkaiden ohjeistusten pohjalta on toimitettu STT:n moderointiperiaatteet, jotka julkaistiin maanantaina STT:n nettisivuilla.

- Verkkokeskustelun yhteiskunnallinen merkitys kasvaa tulevaisuudessa, joten on tärkeää, että periaatteet ovat yleisön luettavissa, kommentoi STT:n liiketoimintapäällikkö Maunu Anhava.

Keskustelijoiden esittämät näkemykset eivät vaikuta siihen, julkaistaanko ne vai ei, jolleivat ne ole lainvastaisia, muita ihmisiä asiattomasti loukkaavia tai ilmeisen paikkaansa pitämättömiä. Kommenttinsa saa julki, kun pysyy asiassa ja esittää ajatuksensa asiallisesti. 

STT on ensimmäinen uutistoimisto Euroopassa, joka ryhtyy tarjoamaan kommenttiosioiden moderointia laajamittaisena palveluna. Australiassa uutistoimisto AAP tarjoaa media-asiakkailleen kommenttiosioiden moderointia.

Live24magazine

21.09.2020Talvivaaran rahoittajan rahanpesuepäilyt lisäävät vaaraa jätevuoren kaatumisesta veronmaksajien päälle
21.09.2020Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - Telian kierrätyskontti lähtee liikkeelle ensi viikolla
20.09.2020Asunnottomuutta vähentävien sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittäminen alkaa seitsemässä kaupungissa
20.09.2020Uusi verkkosivuhuijaus saapui Suomeen - " Vaarallisempi, koska uskottavampi "
20.09.2020Työsuhdepyörän verovapaus lisää pyöräilyä ja pyöräilyyn liittyvää liiketoimintaa - Miten etu toimii?
18.09.2020Kansanvaltaa pitää laajentaa
18.09.2020Kännissä ajo sähköpotkulaudalla kuriin - Voi ottaa käyttöön uuden reaktiotestin
18.09.2020Koronatilanne ei ole ohi - Itä-Suomen poliisi muistuttaa ohjeiden noudattamisesta
18.09.2020Liikkeellä haittaohjelman sisältävä huijausviesti varatoimitusjohtaja Esko Kivisaaren nimissä
17.09.2020Liikennevalomalli päivitetty uusien linjausten mukaiseksi - tarkista, mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia

Siirry arkistoon »