Eveliina Tistelgren on tuore Women's Fitness - maailmanmestari - urheilija inspiroi tarinallaan kymmeniätuhansia seuraajiaan

07.11.2019

Kuvassa Eveliina Tistelgren. 

Suomalainen fitnessurheilija Eveliina Tistelgren voitti ammattilaisten maailmanmestaruuden vapaaohjelmafitness-lajissa (Women's Fitness) lauantai-iltana 2. marraskuuta. IFBB Elite Pro -liiton kisat järjestettiin Espanjan Tarragonassa.

Maailmanmestaruus ja arvokisamitali ovat Tistelgrenin ensimmäiset. Aiemmin nainen on saavuttanut arvokisojen finaalipaikan useita kertoja ja viisi viikkoa sitten hän voitti hopeaa ammattilaisten Nordic Pro -kilpailuissa Lahdessa. Ensimmäisen suomenmestaruutensa Tistelgren voitti Lahdessa vuonna 2012. Ammattilaisurheilijaksi hän siirtyi syksyllä 2018. 

Vapaaohjelmafitness on lajina hieman tuntemattomampi, vaikka se onkin fitnesslajeista perinteisin ja monipuolisin. Kilpailuissa lavalla tehdään kaksi suoritusta. Fysiikkakierroksella arvostellaan kehon symmetriaa, atleettisuutta ja esiintymistä, kun taas vaativassa vapaaohjelmaosiossa arvostellaan urheilijan taitoa, voimaa, akrobaattisuutta ja notkeutta. Tuomarit antavat pisteitä näistä kahdesta kierroksesta 50/50. Tistelgrenin tämänvuotisen kilpailuohjelman koreografina toimi tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä.

- Maailmanmestaruus tuntuu uskomattomalta. Aloitin fitnessin reilu kahdeksan vuotta sitten ja maailmanmestaruus on ollut tavoitteeni urani alusta saakka. Vuosiin on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä – niin ylikuntoa kuin loukkaantumisiakin. Lisäksi olen yrittäjänä tasapainoitellut uran rahoituksen kanssa, mutta lopulta sain kaiken toimimaan. On upea hetki, kun kaikki tuhannet tunnit, uhraukset ja omistautuminen palkitaan parhaalla mahdollisella tavalla, Tistelgren summaa kisojen jälkeen.

Lauantain kisojen kilpailusuoritukset menivät aivan nappiin ja Eveliina Tistelgren on elämänsä kunnossa. Tistelgren toimii myös liikunta-alan yrittäjänä ja on suosittu hyvinvointivaikuttaja sosiaalisessa mediassa. Hän inspiroi kymmeniätuhansia seuraajiaan Instagramissa, palkitussa hyvinvointiblogissaan, podcastissa sekä Youtube-kanavalla. Kanavissaan Eevsku-nimellä tunnettu Tistelgren kannustaa uskomaan itseensä ja unelmiinsa sekä kertoo avoimesti myös uransa haasteista, kuten loppuunpalamisesta sekä huippu-urheilun ja yrittäjyyden yhdistämisestä.

Live24magazine

30.05.2020Rovaniemi: Suurtulvan huippu lähellä - "Töitä paiskitaan yötäpäivää"
28.05.2020Kirjauutuus: Onko meidät huijattu yksiavioisuuteen?
27.05.2020Avoin kirje Marja Kihlströmin tueksi koskien Osmo Kontulan käytöstä
27.05.2020Uudet mallinnukset vahvistavat: Sairaiden eristäminen ja etätyön suosiminen ovat avainasemassa koronan torjunnassa
27.05.2020Suomen huumeprofiili on poikkeuksellinen pohjoismaisessa huumeiden yliannostuskuolemien vertailussa
25.05.2020Mikkelin seutu kutsuu vapaa-ajan asukkaitaan - täällä on tilaa hengittää
25.05.2020Väre vihersi Niiralan Kulman sähkön
25.05.2020Tutkimushanke etsii työkaluja syrjimättömän ja tasa-arvoisen työelämän rakentamiseksi
20.05.2020Etlan lausunto: Poikkeuksellisten olojen määritelmä täyttyy
20.05.2020Lauri Tähkä Telakalla - livestream - keikka syntyi molemminpuolisesta ikävästä

Siirry arkistoon »