Eveliina Tistelgren on tuore Women's Fitness - maailmanmestari - urheilija inspiroi tarinallaan kymmeniätuhansia seuraajiaan

07.11.2019

Kuvassa Eveliina Tistelgren. 

Suomalainen fitnessurheilija Eveliina Tistelgren voitti ammattilaisten maailmanmestaruuden vapaaohjelmafitness-lajissa (Women's Fitness) lauantai-iltana 2. marraskuuta. IFBB Elite Pro -liiton kisat järjestettiin Espanjan Tarragonassa.

Maailmanmestaruus ja arvokisamitali ovat Tistelgrenin ensimmäiset. Aiemmin nainen on saavuttanut arvokisojen finaalipaikan useita kertoja ja viisi viikkoa sitten hän voitti hopeaa ammattilaisten Nordic Pro -kilpailuissa Lahdessa. Ensimmäisen suomenmestaruutensa Tistelgren voitti Lahdessa vuonna 2012. Ammattilaisurheilijaksi hän siirtyi syksyllä 2018. 

Vapaaohjelmafitness on lajina hieman tuntemattomampi, vaikka se onkin fitnesslajeista perinteisin ja monipuolisin. Kilpailuissa lavalla tehdään kaksi suoritusta. Fysiikkakierroksella arvostellaan kehon symmetriaa, atleettisuutta ja esiintymistä, kun taas vaativassa vapaaohjelmaosiossa arvostellaan urheilijan taitoa, voimaa, akrobaattisuutta ja notkeutta. Tuomarit antavat pisteitä näistä kahdesta kierroksesta 50/50. Tistelgrenin tämänvuotisen kilpailuohjelman koreografina toimi tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä.

- Maailmanmestaruus tuntuu uskomattomalta. Aloitin fitnessin reilu kahdeksan vuotta sitten ja maailmanmestaruus on ollut tavoitteeni urani alusta saakka. Vuosiin on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä – niin ylikuntoa kuin loukkaantumisiakin. Lisäksi olen yrittäjänä tasapainoitellut uran rahoituksen kanssa, mutta lopulta sain kaiken toimimaan. On upea hetki, kun kaikki tuhannet tunnit, uhraukset ja omistautuminen palkitaan parhaalla mahdollisella tavalla, Tistelgren summaa kisojen jälkeen.

Lauantain kisojen kilpailusuoritukset menivät aivan nappiin ja Eveliina Tistelgren on elämänsä kunnossa. Tistelgren toimii myös liikunta-alan yrittäjänä ja on suosittu hyvinvointivaikuttaja sosiaalisessa mediassa. Hän inspiroi kymmeniätuhansia seuraajiaan Instagramissa, palkitussa hyvinvointiblogissaan, podcastissa sekä Youtube-kanavalla. Kanavissaan Eevsku-nimellä tunnettu Tistelgren kannustaa uskomaan itseensä ja unelmiinsa sekä kertoo avoimesti myös uransa haasteista, kuten loppuunpalamisesta sekä huippu-urheilun ja yrittäjyyden yhdistämisestä.

Live24magazine

16.11.2019Pron edustajisto: Työnantajien kohtuuttomat tavoitteet on kerrottava avoimesti heille, joiden asioista juuri nyt neuvotellaan
15.11.2019Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat on julkistettu - kuusi teosta kilpailee 12 000 euron palkinnosta
15.11.2019Kuopion kaupungin Martti Merenmaa - stipendi myönnetään tänä vuonna esseisti Antti Hurskaiselle
14.11.2019Taloushallintoliitto: Eräät yritykset eivät saa pankkitiliä
14.11.2019Liike Nyt merkitty puoluerekisteriin
14.11.2019Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi Suomea koskevan ratkaisun turvapaikanhakijan palauttamista Irakiin koskevassa asiassa
14.11.2019Sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisua
14.11.2019Gojira ja Deftones täydentävät Tuskan ohjelmaa
14.11.2019Pikkujoulukausi on alkanut - lakimies neuvoo
13.11.2019SDP:n Viitanen: Vihdoin työttömiä kurittanut aktiivimalli saa mennä

Siirry arkistoon »