Hannakaisa Heikkinen: Suomalainen maito on enemmistön valinta

12.10.2019

Heikkinen-Hannakaisa-helmikuu-2019-2-uutiskuva.jpg

Kuvassa  Hannakaisa Heikkinen. Kuva: Keskusta

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja ja gerontologinen sairaanhoitaja Hannakaisa Heikkinen sanoo, että suomalainen maito on enemmistön valinta.

 
- Me suomalaiset haluamme valita itse, mitä ruokapöydässämme syömme ja juomme. Siihen istuu huonosti kaavaillut, joissa vanhusten palveluista, lasten päiväkodeista ja kouluista vietäisiin pois raikas ja terveellinen suomalainen maito. 
 
 - Kansalaisten tahto on tulkittavissa sen palautteen myötä, minkä olen saanut viime viikkoisen kannanottoni ja Keskustan viikon kyselyn vastauksista. Vapaus valita arkiruokansa pitää olla myös heillä, jotka eivät suoraan esim. koulussa tai hoivapalveluissa voi sitä hankkia, Heikkinen jatkaa.
 
 - Siksi julkisissa ruokahankinnoissa olisi viisautta suosia suomalaista ruokaa eettisenä, ekologisena ja ruokailijoille monin tavoin turvallisena valintana oli kyse sitten kasviksista, lihasta, kalasta tai maitotuotteista. Olen tehnyt vuosia töitä vanhusten sairaanhoitajana entisessä elämässäni. Viime ajat olen saanut toimia Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtajana. 
 
" Jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, mihin kuuluu säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus "
  
-Myöskään siksi en voi olla toistamatta sitä kuinka tärkeää vanhuksille ja etenkin muistisairaille tuttu ja maittava ruoka heidän arjessaan on. Maidon kalsium ja proteiini ovat heille tärkeitä myös luuston ja lihasten toimintakyvyn säilymisen kannalta, sanoo Heikkinen.
 
-Suosittelen lämpimästi julkisuudessa puheenvuoroja käyttäville käytännön tutustumista vanhustenhoidon arkeen Suomessa. Vanhustenhoidossa on oikeita ongelmia, joita olisi yhdessä ratkaistava. Jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, mihin kuuluu säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus, Heikkinen päättää.
Live24magazine
08.07.2020Koirien kiusana sinilevä, käärmeet, ötökät ja helteet - Näin ehkäiset ja hoidat lemmikkisi kesähaavereita
07.07.2020Sairaalahoitoa vaativaan koronavirustautiin (COVID-19) sairastuneilla potilailla vakavampi taudinkuva ja pidempi sairaalahoito kuin influenssapotilaalla
07.07.2020Työryhmä: Raiskauksen tunnusmerkiksi vapaaehtoisuuden puute
06.07.2020Kuopioon elokuussa avattava Suomen toiseksi suurin uimahalli tähtää viiden tähden asiakaskokemukseen
06.07.2020Laivoilla useita altistustilanteita - hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, jos oireita
06.07.2020SDP:n Matias Mäkynen: Järjestöjen kanneoikeus ehkäisisi väärinkäytöksiä ja suojaisi heikompaa työmarkkinoilla
30.06.2020Diakonissalaitos aloittaa työn radikalisoitumisen ehkäisemiseksi
30.06.2020Nettipuhelujen soittaminen on yleistynyt erittäin voimakkaasti
29.06.2020Tutkimus: Suojamaskien käyttöpakko ei lisännyt liikkumista
28.06.2020Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avoin kirje piispa Sani Ibrahim Azarille

Siirry arkistoon »