Hannakaisa Heikkinen: Suomalainen maito on enemmistön valinta

12.10.2019

Heikkinen-Hannakaisa-helmikuu-2019-2-uutiskuva.jpg

Kuvassa  Hannakaisa Heikkinen. Kuva: Keskusta

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja ja gerontologinen sairaanhoitaja Hannakaisa Heikkinen sanoo, että suomalainen maito on enemmistön valinta.

 
- Me suomalaiset haluamme valita itse, mitä ruokapöydässämme syömme ja juomme. Siihen istuu huonosti kaavaillut, joissa vanhusten palveluista, lasten päiväkodeista ja kouluista vietäisiin pois raikas ja terveellinen suomalainen maito. 
 
 - Kansalaisten tahto on tulkittavissa sen palautteen myötä, minkä olen saanut viime viikkoisen kannanottoni ja Keskustan viikon kyselyn vastauksista. Vapaus valita arkiruokansa pitää olla myös heillä, jotka eivät suoraan esim. koulussa tai hoivapalveluissa voi sitä hankkia, Heikkinen jatkaa.
 
 - Siksi julkisissa ruokahankinnoissa olisi viisautta suosia suomalaista ruokaa eettisenä, ekologisena ja ruokailijoille monin tavoin turvallisena valintana oli kyse sitten kasviksista, lihasta, kalasta tai maitotuotteista. Olen tehnyt vuosia töitä vanhusten sairaanhoitajana entisessä elämässäni. Viime ajat olen saanut toimia Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtajana. 
 
" Jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, mihin kuuluu säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus "
  
-Myöskään siksi en voi olla toistamatta sitä kuinka tärkeää vanhuksille ja etenkin muistisairaille tuttu ja maittava ruoka heidän arjessaan on. Maidon kalsium ja proteiini ovat heille tärkeitä myös luuston ja lihasten toimintakyvyn säilymisen kannalta, sanoo Heikkinen.
 
-Suosittelen lämpimästi julkisuudessa puheenvuoroja käyttäville käytännön tutustumista vanhustenhoidon arkeen Suomessa. Vanhustenhoidossa on oikeita ongelmia, joita olisi yhdessä ratkaistava. Jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, mihin kuuluu säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus, Heikkinen päättää.
Live24magazine
19.11.2019Kansanedustajat siirtyvät sähköisiin kyyteihin
19.11.2019Väkivalta poliisia kohtaan on raaistunut - Riittävä henkilöstömäärä on myös työturvallisuuskysymys
18.11.2019Poliisihallitus : Poliisi pidättäytyy toistaiseksi osasta maasta poistamisista Irakiin
18.11.2019Vanhuksen itsemääräämisoikeus
18.11.2019MTV:n ohjelmille ja tekijöille satoi Venla-ehdokkuuksia
18.11.2019Poliisin virkapuvusta annettua asetusta muutetaan
18.11.2019Tärkein työn merkitys suomalaisille on raha
18.11.2019Yhä useampi opiskelija nostaa lainaa- Keskimääräinen opintolaina on 8 540 euroa.
16.11.2019Pron edustajisto: Työnantajien kohtuuttomat tavoitteet on kerrottava avoimesti heille, joiden asioista juuri nyt neuvotellaan
15.11.2019Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat on julkistettu - kuusi teosta kilpailee 12 000 euron palkinnosta

Siirry arkistoon »