Tilitietojen avulla voidaan nyt ehkäistä ylivelkaantumista

04.10.2019

reettasinelampi_suomenasiakastietooy.jpg

Kuvassa Reetta Sinelampi Suomen Asiakastieto Oy:stä

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on ennätyslukemissa. Voidakseen ehkäistä ylivelkaantumista vastuullisen luotonantajan täytyy pystyä laskemaan luotonhakijan maksuvara eli rahamäärä, joka hänellä on kuukausittain käytettävissä lainan hoitamiseen. Maksupalveludirektiivi PSD2:n myötä maksuvara on nyt mahdollista laskea entistä huomattavasti tarkemmin hyödyntämällä hakijan tilitilietoja tämän suostumuksella.

Tilitiedot kertovat hakijan taloudesta paljon.

- Hakijalla voi olla muitakin säännöllisiä tuloja kuin palkka tai eläke, esimerkiksi vuokratulot. Myös toistuvia menoja, kuten verkkokauppaostoksia tai vaikkapa kuntosalimaksuja on usein enemmän kuin tulemme itse edes ajatelleeksi. Pankkitilin tapahtumat kertovat aidosti kokonaisuudesta eli siitä, kuinka paljon taloudessamme rahaa jää niinsanotusti viivan alle, kehitysjohtaja Reetta Sinelampi Suomen Asiakastieto Oy:stä huomioi.

- Tätä tietoa voi nyt hyödyntää maksuvaralaskennassa, kun olemme nyt avanneet yhteyden kaikkiin pankkeihin ja luotonmyöntäjiin yhdellä integraatiolla luotettavasti ja turvallisesti, Sinelampi jatkaa.

Suomen Asiakastieto Oy:n tarjoama palvelu mahdollistaa tilitietojen hyödyntämisen maksukyvyn arvioinnissa luottoa myönnettäessä ja muissa kuluttajalle itselleen lisäarvoa tuovissa palveluissa.

- On tärkeä ymmärtää, että tilitietoja ei koskaan käytetä ilman henkilön omaa suostumusta. Kuluttaja toimii prosessissa kapteenina ja määrittää itse suostumuksellaan tietojensa käytön ja pääsyn niihin. Esimerkiksi luottoa hakeva kuluttaja pääsee jatkossa huomattavasti helpommalla, kun hän voi antaa luotettavalle luotonmyöntäjälle luvan tarkistaa tilitietonsa suoraan pankista, Reetta Sinelampi painottaa.

Live24magazine

12.10.2019Hannakaisa Heikkinen: Suomalainen maito on enemmistön valinta
12.10.2019Kokoomusopiskelijat: Suomen on levitettävä punainen matto huippuosaajille
11.10.2019Mitä jokaisen tulisi tietää verkkohäiriköinnistä, someriippuvuudesta ja valeuutisista?
11.10.2019Asiakastieto Group: Miljoonakonkurssien määrä on roimassa 50 prosentin kasvussa
10.10.2019Seksityöläiset joutuvat jatkuvasti pohtimaan, kuinka näkyviä he voivat olla
09.10.2019Ministeri Marin kummeksuu Petteri Orpon lausuntoja
09.10.2019WSOY ja Lauri Tähkä yhteistyöhön
09.10.2019Nigerialaisprinssin miljoonat vaihtuivat ilmaisiin kännyköihin - lue asiantuntijan vinkit taviksen tietoturvaan
08.10.2019Kuntaliitto: Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät - ohjeet kunnille julkaistu
08.10.2019KKV tiedottaa : Alektum ja Annomen perivät saatavia oikeudessa tuhansilta kuluttajilta - toimi näin, jos saat aiheettoman velkomuskanteen

Siirry arkistoon »