Kelan verkkopalveluiden saavutettavuus on hyvällä tasolla

23.09.2019

verkkopalvelut.jpg

Kuvituskuva.

Kelan verkkopalveluiden saavutettavuus paranee ensi vuoden aikana, jolloin mahdollisimman moni asiakas voi käyttää niitä helposti toimintakyvystä tai -rajoitteesta huolimatta.

Kelan verkkopalveluihin on jo muutaman vuoden ajan suunniteltu ja toteutettu saavutettavuusdirektiivin vaatimia muutoksia. Yhteistyötä on tehty Kehitysvammaliiton ja Annanpuran kanssa. Järjestöjen asiantuntijat ovat arvioineet verkkopalvelujen saavutettavuutta ja käytettävyyttä useaan otteeseen.

Kela.fin ja kanta.fin saavutettavuutta kehitetään edelleen

Kela.fi- ja kanta.fi-sivustot ovat saaneet arvioinneissa hyviä arvosanoja. Ne ovat jo monilta osin saavutettavia. Niitä voi esimerkiksi käyttää apuvälineillä, kuten ruudunlukuohjelmalla.

Kela.fissä ja kanta.fissä keskeisin parannettava asia on erilaisten liitetiedostojen määrän vähentäminen sekä tiedostojen ja lomakkeiden saavutettavuus. Myös mobiilinavigaation saavutettavuudessa on parannettavaa. Teknisen saavutettavuuden lisäksi sisältöjen selkeyttä kehitetään jatkuvasti.

Verkkoasiointipalvelun ulkoasu selkeytyy

Nykyinen Kelan verkkoasiointipalvelu ei vielä ole saavutettava, mutta sen uudistaminen on aloitettu. Asiakkaille uudistus alkaa näkyä jo tulevan vuoden aikana. Näkyvin muutos on se, että ulkoasu selkeytyy ja on yhtenäinen kela.fin kanssa.

Verkkoasiointipalvelu uudistetaan vaiheittain, koska käsiteltävää tietoa on paljon. Lisähaastetta uudistustyöhön tuo se, että asiointipalvelua on rakennettu eri aikoina ja eri tarpeisiin. Saavutettavuuden näkökulmasta haasteita tuovat asiointipalvelussa näkyvien päätösten ja kirjeiden erilaiset tiedostomuodot ja mahdollisuus tulostaa niitä. Verkkoasioinnin uudistus alkaa asiointipalvelun etusivusta, joka julkaistaan testiversiona. Halutessaan asiakkaat voivat kokeilla sitä, ja antaa Kelaan palautetta.

Syksystä 2020 alkaen verkkopalveluiden tulee olla saavutettavia

Maanantaista 23. syyskuuta lähtien kela.fissä ja kanta.fissä kerrotaan, milloin saavutettavuusvaatimukset koskevat Kelan verkkopalveluita ja milloin lain edellyttämä saavutettavuusseloste julkaistaan. Lain mukaan Kelan verkkopalvelujen ja niissä olevien sisältöjen tai tiedostojen pitää olla saavutettavia 23.9.2020. Laissa vaaditaan myös, että asiakkailla on mahdollisuus antaa saavutettavuuspalautetta syyskuusta 2020 alkaen. Kanavaa palautteen antamista varten kehitetään parhaillaan.

Live24magazine

14.10.2019Harhaanjohtavaa puhelinmarkkinointia Oulun seudulla
14.10.2019Sofi Oksanen: Vihapuhe voi johtaa harvainvaltaan Suomessakin
14.10.2019Kansaneläkeindeksiin sidotut etuudet nousevat 1,0 prosenttia
12.10.2019Hannakaisa Heikkinen: Suomalainen maito on enemmistön valinta
12.10.2019Kokoomusopiskelijat: Suomen on levitettävä punainen matto huippuosaajille
11.10.2019Mitä jokaisen tulisi tietää verkkohäiriköinnistä, someriippuvuudesta ja valeuutisista?
11.10.2019Asiakastieto Group: Miljoonakonkurssien määrä on roimassa 50 prosentin kasvussa
10.10.2019Seksityöläiset joutuvat jatkuvasti pohtimaan, kuinka näkyviä he voivat olla
09.10.2019Ministeri Marin kummeksuu Petteri Orpon lausuntoja
09.10.2019WSOY ja Lauri Tähkä yhteistyöhön

Siirry arkistoon »