Rikospaikka pureutuu nyt selvittämättömäksi jääneisiin henkirikoksiin

24.08.2019

Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen toimittama Rikospaikka-ohjelma jatkuu 6. tuotantokauden jaksoin MTV3-kanavalla keskiviikkona 18. syyskuuta.  (Kuva: MTV Oy)

Rikospaikka-sarjassa käsitellään rikoksia laajasti eri näkökulmista rikospaikkojen, henkilöhaastatteluiden sekä Maikkarin netistä tutun Vinkkimiehet-osion kautta. Ohjelman kuudennella kaudella tärkeään rooliin nousevat selvittämättömät henkirikokset.

 - Rikospaikan aiemmilla kausilla on käsitelty useita selvitettyjä henkirikoksia, mutta alkavalla kaudella päätimme keskittyä selvittämättömiin eli niin kutsuttuihin pimeisiin henkirikoksiin, sanoo Pekka Lehtinen.

- Tapaukset ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Itseäni kiinnostaa erityisesti se, miten rikolliseksi päädytään ja mitkä ovat rikollisen teon motiivit, täydentää Jarkko Sipilä.

 Selvittämättömien tapausten lisäksi ohjelma tarttuu tuttuun tapaan myös alan ajankohtaisiin ilmiöihin. Haastateltavina on niin poliiseja, uhreja, omaisia kuin rikollisia.

 - Jatkamme tiukkaa journalistista linjaa tälläkin kaudella ja pyrimme olemaan yhtä lailla kiinni niin ajassa kuin ilmiöissä, summaa Lehtinen.

Rikospaikan kuudes kausi sisältää 13 jaksoa.

Juontajina pitkän linjan rikostoimittajat

Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen ovat pitkän linja rikostoimittajia, joilla on alasta yhteensä yli 50 vuoden kokemus. Sipilä aloitti rikostoimittajana 1990-luvun alussa Helsingin Sanomissa ja Lehtinen vuosikymmenen puolivälissä Ylessä.

Sipilä siirtyi MTV:n uutisiin vuonna 1996 ja Lehtinen 45 minuuttia -ajankohtaisohjelmaan vuonna 2011. Sen jälkeen kaksikko on tehnyt yhdessä kolmea ohjelmaa. Vuodesta 2014 alkaen he ovat tehneet toistasataa Vinkkimiehet-jaksoa MTV Uutisten nettisivuille. Ajankohtaisohjelma Rikospaikka alkoi helmikuussa 2017 MTV3-kanavalla. Näiden lisäksi Lehtinen ja Sipilä ovat tehneet Radioplay-sivustolla Rikospaikkaradio-podcastiä.

Jarkko Sipilä tunnetaan myös dekkarikirjailijana erityisesti Takamäki-kirjoista, joista ensimmäinen ilmestyi 2001. Kaikkiaan Sipilä on kirjoittanut yli kaksikymmentä dekkaria ja true crime -kirjaa. Lisäksi hän on kirjoittanut tv-sarjan ja radiokuunnelmia.

Pekka Lehtinen on rikostoimittajan uran ohella juontanut urheiluohjelmia. Hän toimitti 2019 keväällä ilmestyneen true crime -kirjan Janne ”Nacci” Tranbergista.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Mediahub.

20.09.2019Qatar petti lupaukset - siirtotyöläiset tekevät töitä ilman palkkaa
20.09.2019Akava: Palauttava työttömyysturva kannustaa työnhakuun
19.09.2019Verovapaa-myymälävaras Helsinki Vantaan lentokentällä
19.09.2019Kortiton kuljettaja ajoi pelkillä vanteilla Vantaan Korsossa
19.09.2019Rengasratsioissa harvoille huomautettavaa - Syksyn ensiliukkailla tarvitaan talvirenkaita
19.09.2019Korkeimmasta hallinto- oikeudesta tulee valituslupatuomioistuin
19.09.2019Skanskan ja Rakennusliiton välillä ei ole avonaisia selvityksen alla olevia asioita Olympiastadionin työmaalla
19.09.2019Musiikin tekijöille ja kustantajille 13,7 miljoonaa euroa
19.09.2019Kristillinen vakaumus on yleisin yhdistävä tekijä Suomen romanien ja Suomeen tulleiden Itä-Euroopan romanien välillä
19.09.2019Käräjäoikeuden päätös: Metsäasiantuntijat vapautuivat liito-orava syytteistä

Siirry arkistoon »