Nyt puhuu Jari Aarnio

13.08.2019

totuus_tapaus_aarniosta_72.jpg

Totuus tapaus Aarniosta kirjankansi. Kuva : Minerva Kustannus Oy

Kesken Suomen rikoshistorian kalleinta oikeusjuttua J. K. Tamminen sai tilaisuuden vierailla useaan otteeseen Jari Aarnion luona Vantaan vankilassa. Tämä kirja pohjautuu noissa tapaamisissa käytyihin keskusteluihin sekä Tammisen laajoihin taustaselvityksiin rikosten ja rikollisten maailmassa.

Aarnio katsoo, että hänen eristysaikansa esti häntä puolustautumasta mediassa, ja että käräjäoikeuden aikainen ilmaisukielto oli epäreilu.

Ahdistusta aiheutti myös heikko mahdollisuus tutustua käräjäoikeudessa käsiteltyihin aineistoihin. Aarnio kertoo joutuneensa pitkien oikeudenkäyntipäivien jälkeen iltamyöhään sellissään  käymään läpi suuria määriä aineistoja, joiden sisältöjä käsiteltiin seuraavana päivänä oikeudessa.

J. K. Tamminen haluaa kirjassaan selvittää, mitä oikeasti tapahtui.

Useat rikolliset Suomessa ja Virossa ovat esittäneet väitteitä, joiden mukaan Helsingin huumepoliisi ei noudata kaikessa toiminnassaan lain kirjainta.

Keräsikö Helsingin huumepoliisi rikollisista arkaluonteisia tietoja näiden kurissa pitämiseksi? Mihin katosivat tynnyri-jupakan huumerahat? Oliko KRP:llä salainen rooli Aarnio-tutkinnan aloittamiseksi?

Jari Aarnion lisäksi J. K. Tamminen on haastatellut muun muassa  Mari ”Malmin nainen” Romanoa sekä lukuisia muita niin sanotun, ”tapaus Aarnioon” keskeisesti liittyviä henkilöitä.  Mukana on paljon sellaista aineistoa, jota ei missään muualla ole koskaan julkaistu.   

J. K. Tamminen on lakimies, rikostutkija ja teologi, joka kirjoittaa väitöskirjaa kauppakorkeakoulussa johtamistieteissä. Toisaalta hän on entinen ammattirikollinen, joka osasi lopettaa oikeaan aikaan. Vuodet rikosten maailmassa olivat kokemus, jossa arvomaailma hioutui opintojen ja rikosten vuorotellessa. Tamminen on aiemmin julkaissut trilogian Pasilan mies, Kilpimies ja Megaliiga sekä omaelämäkerralliset teokset Konkursseja ja muita konnuuksia – Talousrikollisen muistelmat ja Rikollinen elämäni.

Totuus tapaus Aarniosta
ISBN 9789523129054
Sidottu
185 s.
Ilmestyy viikolla 38/2019 

Live24magazine  

28.05.2020Kirjauutuus: Onko meidät huijattu yksiavioisuuteen?
27.05.2020Avoin kirje Marja Kihlströmin tueksi koskien Osmo Kontulan käytöstä
27.05.2020Uudet mallinnukset vahvistavat: Sairaiden eristäminen ja etätyön suosiminen ovat avainasemassa koronan torjunnassa
27.05.2020Suomen huumeprofiili on poikkeuksellinen pohjoismaisessa huumeiden yliannostuskuolemien vertailussa
25.05.2020Mikkelin seutu kutsuu vapaa-ajan asukkaitaan - täällä on tilaa hengittää
25.05.2020Väre vihersi Niiralan Kulman sähkön
25.05.2020Tutkimushanke etsii työkaluja syrjimättömän ja tasa-arvoisen työelämän rakentamiseksi
20.05.2020Etlan lausunto: Poikkeuksellisten olojen määritelmä täyttyy
20.05.2020Lauri Tähkä Telakalla - livestream - keikka syntyi molemminpuolisesta ikävästä
20.05.2020Koronapandemia hankaloittaa henkilönsuojainten tullivalvontaa

Siirry arkistoon »