"Trollaus ei ole kommunikaatiota, vaan ansa. Se hajottaa keskustelua " , sanovat Taiteiden yön positiivisessa trollipajassa 15.elokuuta puhuvat Suvi Auvinen ja Pekka Sauri

08.08.2019

suvi_auvinen_kuvaaja_meri_bjorn.jpeg

Kuvassa Suvi Auvinen. Kuva: Meri Björn.

"Menikö tunteisiin?" kysyy keskustelukumppani kärkevän someviestittelyn päätteeksi.  

Toimittaja, bloggaaja ja kansalaisaktivisti Suvi Auviselle ilmiö on tuttu. Hän on yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista Twitter-keskustelijoista.

- Tunteettomuus on historian saatossa ollut alkusysäys ihmiskunnan hirvittävimmille teoille, joten toivon keskustelujen tuntuvan meistä mahdollisimman pitkään joltakin.

Viime vuosina trollaus on saanut uusia merkityksiä – enää ei ole kyse menneiden vuosien harmittomasta hassuttelusta tai edes kiusaamiskulttuurista.

Häiriköiden taustalla monenlaisia agendoja

Viestinnän työelämäprofessori ja aktiivinen somepersoona Pekka Sauri sanoo, että trolliksi nimitetään sometiliä, joka pyrkii pelkästään hajottamaan keskustelua ja kääntämään ihmisiä toisiaan vastaan jonkin ulkopuolisen intressin eduksi.

- Julkisessa keskustelussa on pohdittu trolliavausten taustalla piileviä ulkopuolisia intressejä, mutta toisaalta myös ihmisten lisääntyvää kriittisyyttä trolliviestejä kohtaan.

Tiedon kriittisen arvioinnin lisäksi ihmiset kaipaavat työkaluja trollien kohtaamiseen ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn.

- Trollaus ei ole kommunikaatiota, vaan ansa. Siksi meidän on tunnistettava trollaus yhä herkemmin ja opittava kohtaamaan trollit masentumatta ja lannistumatta , sanoo Suvi Auvinen.

Helsingin Taiteiden yön Trollipajassa opit kohtaamaan trollit rakentavasti

Sivistysjärjestö Kansanvalistusseuran (KVS) järjestää Taiteiden yössä 15. elokuuta Positiivisen trollipajan klo 16–17:00 osoitteessa Cygnaeuksenkatu 4. Suvi Auvinen ja Pekka Sauri johdattavat aiheeseen.

Pajassa opastetaan muun muassa rakentavaa somekeskustelua, suojautumaan trollausta vastaan ja tunnistamaan vihapuhetta. Pajan jälkeen klo 17–18:00  a cappella -ryhmä Ilo Ensemble esiintyy, ja tarjolla on pientä purtavaa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Live24magazine

17.08.2019Oikeusministeriön ehdotus valtion talousarvioon 2020
14.08.2019Rahanpesulaki edellyttää aktiivisia toimia yrityksiltä
13.08.2019Turun kaupunki : Oikaisu Sepänkatu 2:n tutkimuksiin liittyen
13.08.2019Ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomen tiesäähän voidaan arvioida entistä tarkemmin
13.08.2019Nyt puhuu Jari Aarnio
12.08.2019Janne Leinosesta Kelan johtava ylilääkäri
12.08.2019Oikeusministeriö : Summaaristen riita- asioiden käsittelyyn muutoksia syyskuussa
09.08.2019Tutkimus : Runsas ruutuaika on yhteydessä lasten ylipainoon
09.08.2019Selvitys: Budjettineutraali perustulo vähentäisi hieman köyhyyttä, mutta ei lisäisi työnteon kannattavuutta
08.08.2019Iskelmä-Finlandia on myönnetty Vicky Rostille!

Siirry arkistoon »