Moottoripajanuoret kisaavat Kalajoen "särkillä" kevään auto- ja mopoendurance - tapahtumassa

Share |
03.05.2019

Nuori kirkko ry

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 4. toukokuuta 2019 Kalajoelle perinteisiin kevätajoihin. Kisoissa autot ajavat Kalajoen moottoriurheiluradalla kun taas mopot kiertävät Safaritalon kartingradalla oman endurance-kisansa.

Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin kello 13 käynnistetään kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Pyhtäältä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 100 nuorta ohjaajineen.

Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät.

Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan kello 10 alkaen mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat. Mopoendurace-kisaa ajetaan noin kahden tunnin ajan.

Illalla halukkaat pääsevät vielä kisaamaan moottoripajojen karting mestaruudesta Safaritalon radalla.

Moottoripajat kokoontuvat 5–6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan ja Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan kanssa.

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 32 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja yhdistysten toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Live24magazine

22.05.2019Kesän Coca-Cola -tölkeissä logo väärinpäin
21.05.2019Neuvosto kieltää kertakäyttömuovit
20.05.2019Piiloasunnottomuus on tyypillistä naisille
20.05.2019Aviador Kustannus : Hannu Mäkelän uutuusteos Varjo - Jeanne d'Arcin lyhyt, toiveikas elämä solmii lumoavasti yhteen tietoa ja tarinaa
15.05.2019Storytel : Marko Kilven Undertaker-dekkarisarja saa jatkoa - lukijana Peter Franzén
14.05.2019Lapinjärven kunta: "Saanko mä ihan oikeasti mennä äänestämään?" - Lapinjärvellä lapset pääsevät mukaan äänestämään europarlamenttivaaleissa
14.05.2019Kuka päihdetyötä kehittäisi kokemusasiantuntijaa paremmin?
08.05.2019Peluuri : Rahapeliongelmat kärjistyvät ulkomaisilla nettikasinoilla pelaavilla
08.05.2019Dekkarikuningatar saapuu Suomeen
07.05.2019Lukeminen on edelleen suosittu ajanviettotapa

Siirry arkistoon »