Moottoripajanuoret kisaavat Kalajoen "särkillä" kevään auto- ja mopoendurance - tapahtumassa

Share |
03.05.2019

Nuori kirkko ry

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 4. toukokuuta 2019 Kalajoelle perinteisiin kevätajoihin. Kisoissa autot ajavat Kalajoen moottoriurheiluradalla kun taas mopot kiertävät Safaritalon kartingradalla oman endurance-kisansa.

Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin kello 13 käynnistetään kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Pyhtäältä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 100 nuorta ohjaajineen.

Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät.

Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan kello 10 alkaen mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat. Mopoendurace-kisaa ajetaan noin kahden tunnin ajan.

Illalla halukkaat pääsevät vielä kisaamaan moottoripajojen karting mestaruudesta Safaritalon radalla.

Moottoripajat kokoontuvat 5–6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan ja Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan kanssa.

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 32 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja yhdistysten toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Live24magazine

19.07.2019Telialta uusi ratkaisu - tekee lopun huijauspuheluista
19.07.2019Myös päihderiippuvaisen läheinen tarvitsee apua
13.07.2019SuomiAreena sähköistää Porin ensi viikolla - hallitus ja oppositio kohtaavat ensi kerran Puheenjohtajatentissä ja yleisöllä uusi tapa osallistua
13.07.2019Varmista ensi kevään väriloisto puutarhassa jo nyt - Vinkit sipulikasvien syysistutukseen
12.07.2019Pienituloisten etuuksiin esitetään korotuksia - hallituksen esitys lausunnolle
12.07.2019Pääministeri Rinne tapasi Al-holin leirillä olevien lähipiirejä
01.07.2019Maalittaminen tulee kriminalisoida - poliisit, lakimiehet, syyttäjät, tuomarit ja voudit tukevat Poliisihallituksen, Valtakunnansyyttäjänviraston ja käräjäoikeuksien laamannien esitystä
26.06.2019Varkaat metsästävät helposti myytäviä pyöriä - "Jopo edelleen suosituin, maastopyörät kelpaavat myös"
17.06.2019Kalastusta valvotaan tehostetusti - kalastonhoitomaksun kuitti mukaan kalaan!
06.06.2019Ensi viikolla vietetään dekkariviikkoa

Siirry arkistoon »