Blogit / Kolumnit

Ensin kuritti korona, nyt polttoaineiden hinnan nousu - molempiin taksit ovat syyttömiä

Share |

Maanantai 28.3.2022 klo 23:40 - Pasi Rokosa, va. toimitusjohtaja


Lähitaksi Oy

Hintojen nousu herättää meissä kaikissa harmitusta, allekirjoittanut mukaan lukien. On kyse sitten tuotteesta tai palvelusta, johon myös Lähitaksi kuljetuspalveluyrityksenä lukeutuu. Polttoaineiden hintojen myötä kallistuvat taksimatkat eivät kuitenkaan johdu kuljettajasta, vaikka takapenkin syyttävä sormi olisi häneen helppoa osoittaa. 

Haastankin katsomaan asiaa kallistuvan kolikon kääntöpuolelta: jos taksipalveluiden halutaan ylipäänsä jatkuvan, on hintojen noustava. Tämä on sekä välttämätön että vastuullinen teko. Lähitaksin 3000 ammattikuljettajan toimeentulo on nykyisellään uhattuna. 

Suomessa taksit kuuluvat kiinteäksi osaksi julkista liikennettä ja avullamme mahdollistetaan välttämättömien kuljetuspalveluiden verkosto monille – myös heille, joita korkea ikä tai vamma estää muuten kulkemasta. 

Lähitaksi on ollut läsnä arjen ja juhlan hetkissä ja palvellut Uudellamaalla jo vuodesta 1965. Nykyisin toimimme myös Riihimäellä sekä Lapissa, ja vastaamme Kela-kyydeistä Uudenmaan ja Lapin lisäksi Kymenlaaksossa sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Meillä on aito tahtotila taata kuljettajillemme mahdollisuus toimeentuloon sekä tavoite toimia koko taksialan vastuullisena suunnannäyttäjänä. Haluamme varmistaa, että jokainen pääsee turvallisesti perille – nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka se maksaisikin vähän enemmän. 

Pasi Rokosa, va. toimitusjohtaja
Lähitaksi

Avainsanat: taksi, lähitaksi, hinta, palvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini