Blogit / Kolumnit

Tiesitkö, miten matkapuhelintasi pitäisi oikeasti käyttää?

Share |

Perjantai 15.12.2017 klo 12:34 - Ville Tasala, toimitusjohtaja iHelp Finland Oy


iHelp Finland Oy

Luimme suurella mielenkiinnolla muutama päivä sitten Ilta-Sanomien ansiokkaan jutun otsikolla; “Tiesitkö, miten raastin­rautaa pitäisi oikeasti käyttää?” (https://www.is.fi/ruokala/art-2000005487333.html) Jutussa selvisi, että isoista rei’istä tulee isoa silppua, keskikokoisista keskikokoista ja pienistä pientä. Me iHelpillä haluamme kantaa kortemme kekoon, ja kerromme nyt miten matkapuhelintasi pitäisi oikeasti käyttää.

Perinteisessä matkapuhelimessa on mahdollisuus soittaa puheluita. Mutta osaatko soittaa niitä?

Klassinen matkapuhelin pitää sisällään mahdollisuuden soittaa puheluita. Siitä huolimatta useimmat meistä käyttävät yleensä vain sen yhtä puolta. Sitä, joka päästää sinut katsomaan internetistä kissavideoita. Internetistä ja kissavideoista tarkemmin myöhemmissä jutuissamme.

Tämä johtuu yleensä siitä, ettemme tiedä, miten matkapuhelimen muita puolia kannattaisi käyttää. Siksipä kerromme, mihin matkapuhelimen eri puolet on tarkoitettu.

Puoli, jota käytät eniten

Se matkapuhelimen puoli, jossa on internetin kuva, on varmasti kaikista tutuin ja käytetyin. Sillä katsoo esimerkiksi sopivia kissa- tai koiravideoita.

Kyseinen sivu sopii erityisen hyvin myös muiden eläinvideoiden katsomiseen. Kokeile katsoa sillä esimerkiksi näitä kiljuviavuohia!

Puoli, jolla voit lähettää viestejä

Tätä puolta voi käyttää pitkälti samalla tavalla kuin edellistäkin. Ero näkyy enimmäkseen vain viestien muodossa.

Mutta jos käyttää tätä puolta kissavideoiden lähettämiseen, täytyy muistaa, että isot videot latautuvat hitaasti. Näin ollen tällä puolella lähetettyjä eläinvideoita ei kannata katsoa hd-tasoisena.             


Kohta, jossa on pienet, kirjain- ja numeronäppäimet

Tämä matkapuhelimen puoli vaikuttaa luultavasti kaikista hermostuttavimmalta. Se on täynnä erilaisia merkkejä ja symboleita, eikä siihen tee juurikaan mieli koskea.

Tälläkin matkapuhelimen puolella on silti tehtävänsä. Erityisen passeli se on puheluiden soittamiseen, kuten taksin tilaamiseen. Sen avulla taksi tulee paikalle sovitusti, jopa ajallaan.

Näppäimiä ei pidä kuitenkaan painaa liian lujaa matkapuhelinta vasten, vaan ikään kuin koskettaa niitä kevyesti.

Sivu, jolla on kameran kuva

Matkapuhelimen kamera sopii erityisesti esimerkiksi kuvien ottamiseen. Sillä saat otettua kuvia esimerkiksi kissastasi, joita voit jakaa vaikka internetiin.

Elokuvien kuvaamiseen tätä puolta ei pidä kuitenkaan käyttää, videoista kun harvoin tulee toivotun laatuisia.

Muista myös muut kertomamme matkapuhelinkikat, jotka kerromme myöhemmin! Lue jatkossa, kuinka matkapuhelinta kannattaa käyttää voin kanssa ja miten teet sillä vihannesriisiä. 

Ville Tasala, toimitusjohtaja iHelp Finland Oy

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini