Blogit / Kolumnit

Kisatunnelmia - Matkalla Gavà-triathlonille

Share |

Lauantai 21.10.2017 - Adecco Finlandin Win4Youth- lähettiläät Liisa ja Jenni


Yleensä meiltä otetaan yksi hakija per maa Win4Youth-projektiin, joten tänä vuonna olin onnekas, kun minut valittiin yhdeksi jo kerran projektissa mukana olleeksi lähettilääksi uudelleen mukaan 70 hengen treeniporukkaan. Koko kesän kestänyt valmennusprojekti triathlonille huipentui yhteiseen kisaan Espanjassa. Nyt toista kertaa osallistuessa yritin pysyä rentona ja keskittyä nauttimaan jokaisesta hetkestä. Siitä huolimatta kisaa edeltävänä iltana jännitys nousi pintaan.

Saavuimme kisapaikalle jo aamuhämärässä ja kisa starttasi kahdeksalta kauniissa auringonnousussa Gavàn rannalla. Aallokko oli melko voimakas, ja vedessä ui muitakin kuin kisakumppaneita: meduusaparvet tulivat tasaisin väliajoin vastaan. Pyöräilyosuus oli tasainen, mutta toisaalta antoi siten mahdollisuuden ajaa niin kovaa kuin jaloista vain lähti. Juoksureitti kiersi rannalla kahteen suuntaan, joten matkalla oli hyvä heittää ylävitosia kilpakumppaneille ja tsempata kollegoita paahtavan auringon alla. Juoksuosuus ei ollut kenellekään helppo, joten kaikki tsempit tulivat tarpeeseen. 

Tässä kisassa jokainen sijoitus on paras sijoitus. Meitä oli mukana monen ikäisiä ja monen kuntoisia kisaajia, mutta tälläkin kerralla kaikki pääsivät ennemmin tai myöhemmin maaliin. Päällimmäisenä on jäänyt mieleen niiden työkavereiden onnistumiset, joilla oli erityisen paljon haastetta matkassa. Kollegat, jotka eivät vielä keväällä osanneet uida kunnolla tai jaksaneet juosta muutamaa askelta pidemmälle. Jos joku epäröi ensi vuonna osallistumista, koska ei ole kovin hyvä uimaan, sanoisin hänelle: Katso kollegaamme Pamia, hänellä on vain yksi käsi, mutta hän uskalsi silti lähteä mukaan, uida 1,5 km, pyöräillä 40 km ja juosta 10 km jälkeen maaliin.

Liisa kuoriutumassa märkäpuvusta uintiosuuden jälkeen.

 

Suhteeni liikuntaan ja omaan hyvinvointiin on pysyvästi muuttunut

Kilpailupäivä ylitti kaikki odotukseni. Olin harjoittelun aikana pitkään huolissani siitä, tulenko olemaan riittävässä fyysisessä kunnossa, että selviän koitoksesta. Kaikki nämä huolet osoittautuivat turhiksi kilpailupäivänä. Suoritus tuntui jopa kevyeltä ennakko-odotuksiin nähden, ja itse asettamani tavoiteaika alittui huimasti. Tällä onnistumisen tunteella elää vielä pitkään.

Näin jälkikäteen ajateltuna tämä projekti antoi paljon eväitä jatkoon. Suhteeni liikuntaan ja omaan hyvinvointiin on pysyvästi muuttunut. Ajanjakso oikeasti opetti, miten fyysinen hyvinvointi vaikuttaa kaikkiin muihinkin elämän osa-alueisiin. Minulla on virtaa tehdä kaikkia asioita aivan eri tavalla kuin ennen, ja usko omiin mahdollisuuksiin tuo positiivista virettä kaikkeen tekemiseen. Erityisen hienoa oli kokea tämä kaikki yhdessä omien kollegoiden kanssa. Jokaisella meistä oli omat pelkomme ja haasteemme, ja poikkeuksetta jokainen ylitti itsensä tuona päivänä. Uskon että tämä projekti on muuttanut jokaista meistä positiivisella tavalla.

Jenni vaihtoalueella lähteämässä pyöräilyosuuteen.

 

Kiitos!   

Win4Youth on antanut meille valtavasti uusia ja unohtumattomia kokemuksia ja paljon energiaa myös talven varalle. Haluamme kiittää kollegoita kaikista tsempeistä, olemme iloisia Adecco Groupin, Adecco Finlandin ja Win4Youth-ohjelman tarjoamasta mahdollisuudesta kokea tämä kaikki; kerätä paljon kilometrejä lasten ja nuorten hyväntekeväisyyssäätiöille, tavata uusia ihmisiä ja nauttia koko vuoden kestäneestä seikkailusta.

Kiitollisina
Liisa & Jenni

Avainsanat: Win4Youth, työhyvinvointi, espanja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini